wymaz z pochwy? jak sie przygotowac?
Jak dbać o swoje zdrowie? Sposoby na zdrowe ciało i zdrowego ducha. Polecamy naturalne produkty, lekarzy specjalistów, apteki internetowe.
-
Re: wymaz z pochwy? jak sie przygotowac?
Nie przygotowujesz się do niego w żaden konkretny sposób - przed badaniem umyj się w domu, a w toalecie przed wejściem do gabinetu odśwież chusteczkami. I to na tyle. Jak wejdziesz będziesz musiała usiąść na krześle, a ginekolog za pomocą pałeczki pobierze wymaz. To trwa tylko chwilkę i nie jest bolesne.
- milka9
Przede wszystkim z infekcjami intymnymi nie ma żartów, ja mam wirusa hpv i jest to naprawdę poważna sprawa.W dodatku typ onkogenny i muszę się pilnować i robić regularnie cytologię, bo taki typ wirusa wywołuje raka szyjki macicy, stosuję też żel papilocare na noc, tak mi poradziła ginekolog. Sporo polek nie zdaje sobie z przykrych konsekwencji jeżeli nie lecza infekcji i innych wirusów
- osaka
O wszystkim na pewno poinformuje lekarz. Ja chodzę do Warszawy do dr Judyckiej w szpitalu Mazovia. I przed wszystkimi badaniami mnie dokładnie informuje zawsze co i jak. Miałam trochę problemów ginekologicznych takze wiem że przede wszystkim trzeba zaufać lekarzowi.
- Zrelaksowana
Post autor: Zrelaksowana »
A czy taki wymaz powinno się robić za każdym razem, kiedy przytrafi się nam jakaś infekcja bakteryjna pochwy? Czy może nie w każdym przypadku jest to konieczne? Czy o tym decyduje ginekolog, czy można samemu poprosić?
Post autor: Czajaaó »
Jeśli chodzi o to jak się przygotować to warto się dowiedzieć u źródła- u samego lekarza. Jeśli chodzi o częstotliwość taki badań to zależy. To już lepiej zapytać się dobrego ginekolog jaki jest w https://innova-med.pl/. Pani Pająk wszystko Ci powie. Odpowie wyczerpująco na Twoje pytania. Ma tak dobre podejście do pacjenta, że chodzenie na badania ginekologiczne to czysta przyjemność a nie męczarnia i spory stres jak miało to miejsce kiedyś.
- ellen
Jak miałam mieć taki wymaz to wcześniej mi powiedziano co mam zrobić. Na dwa dni przed badaniem to nie można seksu uprawiać i żadnych leków dopochwowych stosować. A przed badaniem dokładnie umyć okolice intymne, ale bez żadnych środków do mycia. I to chyba tyle jak pamiętam. Ja jeszcze po takim badaniu miałam takie typowe badanie ginekologiczne i po tym wszystkim czułam taki dyskomfort. Jednak błona śluzowa pochwy jest delikatna i łatwo o podrażnienia. Ale to od razu ginekolog mi powiedział żebym sobie kupiła Cicatridinę bez recepty i stosowała przez jakiś czas. Właśnie na szybsze gojenie i podrażnienia szybko pomaga.
- begonia
Takie badania nigdy nie były dla mnie problem, zresztą zwykle wychodziły dobrze mimo że miałam bardzo niepokojące dolegliwości. Okazało się po diagnostyce w szpitalu medicover że po prostu mam endometriozę stąd te bóle podczas miesiączek i podczas seksu, czeka mnie pewnie zabieg jej usuwania
- milka9
u mnie babcia miala dość spory problem z kobiecymi sprawami, dlatego zainwestowałam u niej w dom seniora zeby ja pilnowali. Sprawdź jednak dokładnie ofertę domu seniora i dowiedz się jakie warunki tam panują Ja też chcę na starość przenieść się do domu spokojnej starości najlepiej do http://podtopolami.eu wydaje się to geialne miejsce
- klata
A u mnie wręcz przeciwnie, wyszły mi słabo badania i ginekolog powiedział że tak się dzieje w wyniku zakażania hpv dlatego zalecił mi stosowanie papilocare przez pół roku i powtórne badaniabegonia pisze: ↑15 mar 2021, 12:30 Takie badania nigdy nie były dla mnie problem, zresztą zwykle wychodziły dobrze mimo że miałam bardzo niepokojące dolegliwości. \
Przejdź do
- Forum
- ↳ Kulinaria
- ↳ Zdrowie
- ↳ Wystrój wnętrz
- ↳ Film
- ↳ Nowe Technologie
- ↳ Muzyka
- ↳ Sport
- ↳ Rodzina
- ↳ Stawianie czoła depresji, wasze porady
- ↳ Realnie o nierealności