Infekcje intymne
Jak dbać o swoje zdrowie? Sposoby na zdrowe ciało i zdrowego ducha. Polecamy naturalne produkty, lekarzy specjalistów, apteki internetowe.
Infekcje intymne
Post autor: Jkareńeczka »
Zdrowie intymne często bywa zaniedbywane a już na pewno kobiety niestety nie chodzą do lekarza ... bo często się wstydzą . Uważam ,że niepotrzebnie.Zdrowie to najwyższa wartość i powinnyśmy o nie szczególnie dbać. Mamy różne dolegliwości i nie zawsze wiemy jak sobie z nimi radzić.Jak wyleczyć bakteryjne zapalenie pochwy ? - jeśli objawu nas na prawdę mocno niepokoją wizyta u lekarza jest niezbędna ,często jednak możemy pomóc sobie same, jeśli wiemy jak i mamy octenisept.
- malpeczka
Re: Infekcje intymne
najwazniejsza jest w tym wszystkim profilaktyka. Badania trzeba robic i co do tego chyba nikt nie ma zadnych watpliwosci. Ja dzieki cytologii dowiedzialam sie, ze mam hpv i moglam szybko zaczac kuracje zelem papilocare, dzieki któremu udało sie zahamowac rozprzestrzenianie wirusa
Post autor: Danuteńka »
Masz racje badania są bardzo ważne ja staram ie kontrolować kilka razy w roku, ale rożnie z tym bywa. Niedawno nabawiłam się infekcji intymnej i przez bardzo dokuczliwą suchość pochwy nie umiałam sobie poradzić z tym dyskomfortem . Mój gin polecił mi takie globulki dopochwowe cicatridina które w dość krótkim czasie poradziły sobie z tym problemem ![Szczęście, dobry humor :)](./../images/smilies/icon_e_smile.gif)
![Szczęście, dobry humor :)](./../images/smilies/icon_e_smile.gif)
Post autor: Żaneta »
Oczywiście, ze ważna jest profilaktyka, ja od zawsze wychodzę z założenia, że regularne "przeglądy" u lekarza (nie tylko ginekologa), to jest podstawa. Nie mam raczej większych problemów z infekcjami, ale od jakiegoś czasu borykałam się z suchością pochwy, to naprawdę powodowało u mnie spory dyskomfort. Teraz stosuję globulki Vagisan i widzę znaczną poprawę.
Post autor: Łubi »
Z tego co widzę, jest też wersja kremu z aplikatorem jeśli chodzi o Vagisan, myślisz, że one się czymś różnią?Żaneta pisze: ↑11 maja 2021, 23:27 Oczywiście, ze ważna jest profilaktyka, ja od zawsze wychodzę z założenia, że regularne "przeglądy" u lekarza (nie tylko ginekologa), to jest podstawa. Nie mam raczej większych problemów z infekcjami, ale od jakiegoś czasu borykałam się z suchością pochwy, to naprawdę powodowało u mnie spory dyskomfort. Teraz stosuję globulki Vagisan i widzę znaczną poprawę.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Kulinaria
- ↳ Zdrowie
- ↳ Wystrój wnętrz
- ↳ Film
- ↳ Nowe Technologie
- ↳ Muzyka
- ↳ Sport
- ↳ Rodzina
- ↳ Stawianie czoła depresji, wasze porady
- ↳ Realnie o nierealności