Apteczka w domu
Apteczka w domu
Post autor: Maryśka »
Re: Apteczka w domu
Post autor: Miłoszka »
Post autor: Złania »
Post autor: ęcho »
Post autor: Śmerfetka29 »
Post autor: Chowański »
Post autor: żeton »
A od kiedy mogę zastosować taki spray Marimer Baby u dziecka? W sensie od którego miesiąca życia?Złania pisze: ↑11 maja 2021, 23:14 Jeśli chodzi o zawartość apteczki, to przyznaję, że u mnie to się mocno zmieniło w momencie, kiedy pojawiła się na świecie moja córeczka. Są teraz takie produkty, które po prostu muszą być w apteczce. Jednym z nich jest spray do nosa Marimer Baby, chyba najlepszy na udrożnienie dróg oddechowych, kiedy dziecko ma katarek.
- klata
Pewnie że każdy ma w domu apteczkę! Ja ostatnio nabawiłam się strasznych zaparć, to pewnie wina złej diety. Pozbyłam się ich dzięki tabletkom xenna ale na wszelki wypadek trzymam je jeszcze w apteczceŚmerfetka29 pisze: ↑25 cze 2021, 13:29 Tak się właśnie zastanawiam,czy w każdym domu znajduje się u was apteczka domowa? Myślę ,że to dobry sposób by czasami nie trzeba było udawać się do lekarza.
- carbonara
W naszej domowej apteczce zawsze mam multilac baby bo wiadomo że dobry probiotyk dla dzieci przydaje się w wielu sytuacjach, podaję go nie tylko podczas antybiotykoterapii, ale i po.Chowański pisze: ↑27 cze 2021, 7:56 To naprawdę ważna rzecz. Jeśli na coś szczególnego chorujecie, to tym bardziej powinniście dobrać takie środki, które mogą być Wam potrzebne w każdej chwili.
Post autor: łicja »
Post autor: Złania »
To jest zupełnie naturalny produkt - 100% woda morska, a wersja Marimer Baby ma specjalny aplikator dla małych nosków, możesz w razie potrzeby używać u dziecka od pierwszego dnia życia.żeton pisze: ↑28 cze 2021, 0:04A od kiedy mogę zastosować taki spray Marimer Baby u dziecka? W sensie od którego miesiąca życia?Złania pisze: ↑11 maja 2021, 23:14 Jeśli chodzi o zawartość apteczki, to przyznaję, że u mnie to się mocno zmieniło w momencie, kiedy pojawiła się na świecie moja córeczka. Są teraz takie produkty, które po prostu muszą być w apteczce. Jednym z nich jest spray do nosa Marimer Baby, chyba najlepszy na udrożnienie dróg oddechowych, kiedy dziecko ma katarek.
- begonia
Ja zawsze w apteczce domowej mam środki na gorączkę, przeciwbólowe, jakieś środki opatrunkowe, przeciwalergiczne no i estabiom dla dzieckaChowański pisze: ↑27 cze 2021, 7:56 To naprawdę ważna rzecz. Jeśli na coś szczególnego chorujecie, to tym bardziej powinniście dobrać takie środki, które mogą być Wam potrzebne w każdej chwili.
- agapis
Post autor: wieśka »
W domowej apteczce to ja zawsze mam probiotyk multilac bo stosuję go nie tylko podczas przyjmowania antybiotyków ale także jesienią i zimą, warto zadbać o swoją florę bakteryjnąChowański pisze: ↑27 cze 2021, 7:56 To naprawdę ważna rzecz. Jeśli na coś szczególnego chorujecie, to tym bardziej powinniście dobrać takie środki, które mogą być Wam potrzebne w każdej chwili.
Post autor: świta »
Post autor: asia741 »
Post autor: maczka »
Ja w apteczce zawsze mam wapno, jakieś leki na alergię, oczywiście coś przeciwbólowego, rozkurczowego no i coś na problemy żołądkowe. Dodatkowo od jakiegoś czasu zawsze staram się też mieć jakieś elektrolity w tabletkach, oraz dobrej jakości probiotyk. Miałam przez jakiś czas problemy z jelitami no i probiotyk bardzo mi pomógł, stosowałam wtedy Narum Fast. Od tamtego czasu mam go zawsze pod ręką bo nie jest dostępny w każdej aptece.Maryśka pisze: ↑26 sty 2021, 16:55 Myślę ,że w każdym domu znajduje się apteczka, przecież nie musimy z każdą sprawą udawać się do lekarza. Jeśli będziemy mieć czym pomóc i będziemy wiedzieli jak mamy to zrobić to na przykład stan zapalny skóry nie będzie już takim problemem. Bardzo dobrym lekiem na tego typu sprawy jest octenisept.
Post autor: óstka »
Post autor: Wiolla2 »
- Forum
- ↳ Kulinaria
- ↳ Zdrowie
- ↳ Wystrój wnętrz
- ↳ Film
- ↳ Nowe Technologie
- ↳ Muzyka
- ↳ Sport