Smażony ser - robić samodzielnie?

Wszystko o gotowaniu, jedzeniu i pieczeniu. Same pyszne przepisy i ciekawe rozwiązania kulinarne. To wątek dla smakoszy i łasuchów.
Awatar użytkownika
redżinafalandżi
Posty: 290
Rejestracja: 28 mar 2019, 14:15

Smażony ser - robić samodzielnie?

Post autor: redżinafalandżi »

Warto robić samodzielnie w domu taki smażony ser?
Tutaj https://vitapol.net/pl/przepisy/smazony ... mbert.html znalazłam coś takiego.
Może warto rozważyć zakup gotowego produktu w sklepie?
Widzę, że tutaj dbają o to, żeby było zdrowo i ekologicznie...
Awatar użytkownika
little_bee
Posty: 71
Rejestracja: 27 maja 2020, 7:57

Re: Smażony ser - robić samodzielnie?

Post autor: little_bee »

Nie robiłam, ale to niezłe wyzwanie. I taki ser na pewno będzie mieć lepszy skład.
Awatar użytkownika
Candy
Posty: 17
Rejestracja: 11 sie 2020, 9:39

Re: Smażony ser - robić samodzielnie?

Post autor: Candy »

Ja lubie kupowac gotowy z kmiinkiem, smak dziecinstwa :)
Awatar użytkownika
Nani
Posty: 17
Rejestracja: 08 wrz 2020, 8:06

Re: Smażony ser - robić samodzielnie?

Post autor: Nani »

U nas tez od kiedy pamietam kupuje sie gotowy w takim malym, okraglym opakowaniu :)
Awatar użytkownika
Anulka
Posty: 12
Rejestracja: 09 wrz 2020, 14:20

Re: Smażony ser - robić samodzielnie?

Post autor: Anulka »

Po wakacjach w Czechach, gdzie objadaliśmy się tym smakołykiem, próbowałam zrobić w domu. Wyszło wyśmienite. Jedyna rada ułatwiające smażenie- nie rozkrajać sera wzdłuż, smażyć w całości, wtedy nie wycieka przy smażeniu :D :D :D :D W restauracji raz jadłam w panierce z migdałów podawane z sosem żurawinowym - wykwitna przystawka.
Awatar użytkownika
marysia55
Posty: 1
Rejestracja: 12 wrz 2020, 22:28
Kontakt:

Re: Smażony ser - robić samodzielnie?

Post autor: marysia55 »

O rany uwielbiam takie sery. Mniam, do tego bagietka czosnkowa sałatka i nic więcej mi nie trzeba.
Awatar użytkownika
ankaB
Posty: 109
Rejestracja: 07 sty 2020, 21:31

Re: Smażony ser - robić samodzielnie?

Post autor: ankaB »

A próbowaliście oscypka na grillu? Niebo w gębie :) Ja pyszne sery góralskie naturalne kupuję w gospodarstwie Jadwigi i Ryszarda Smoleniów z Pieniążkowic na Podhalu. W sprzedaży mają m.in. gałki, korbacze, sery typu kolba, są sery z mleka owczego i z krowiego. Dodam, że sery te nie zawierają konserwantów, polepszaczy, aromatów syntetycznych ani barwników, także to samo zdrowie. Tu podrzucam wam stronkę https://www.serynaturalne.pl/oferta Sprawdźcie ich sobie, ja regularnie robię u nich zakupy.
ODPOWIEDZ